Fårö församling - Aktuellt

Kommande evenemang

Du hittar gudstjänster under fliken Evenemang till höger. Se även tidningarnas predikoturer på fredagarna angående tider och aktuella gudstjänster.

Luciatåg

Fredagen den 13 december så bjöd körerna Fåröfröjd och Bungekören in till traditionellt Luciafirande i Fårö kyrka. Inför drygt 130 åhörare och under ledning av organist Emelie Stolpe Marklund gjorde tåget entré med lucian Charlotta Harrsjö Grahn i täten följd av tärnor, pepparkaksgubbar, tomtenissar och stjärngossar. Körerna framförde både traditionella lucia- och julsånger som Goder afton i denna sal, Pepparkaksvisan och Nu har vi ljus, här i vårt hus men även nyare stycken som Nysnö av Py Bäckman och Stefan Nilsson. Församlingsprästen Johan Sunnerstam höll samman gudstjänsten och läste en betraktelse som handlade om Lucia och hur hon kan utgöra en förebild för oss. Även de församlade fick vara med och sjunga i psalmerna Nu tändas tusen juleljus och När Jesusbarnet låg en gång innan körerna, efter att ha sjungit den pampiga Dagen är kommen, tågade ut. Efteråt inbjöds alla till mingel i koret där glögg med pepparkakor, kaffe och lussebullar, bakade av Malin Fredlund, serverades av Församlingsrådet. De speciellt inbjudna hedersgästerna, våra kyrkotillhöriga över åttio år, fick som avslutning en julblomma av församlingen.

Lucia 191213